Missions a Madagascar

El veritable amor és la generositat,

la veritable generositat és l’amor per els altres.

Això és el que m’inspira un home, una persona que a dedicat 50 anys de la seva vida al proïsme, a regelat amor incondicional no només als seus pròxims sinó a centenars de persones, a diverses generacions de nens, pares i mares molt lluny de casa seva, gent humil que sense aquesta aportació d’esperança i de lleialtat els hi hauria estat molt difícil tindre estudis, salut, amor i comprensió.

Parlem del pare Maroto, un home de fe però sobretot de fe indestructible amb les persones . És per mi un exemple i un motiu per creure en la humanitat, una humanitat que ens dona tantes decepcions, que ens ensenya la part més egoista del ésser humà i que a voltes em fan creure que no tenim solució. És llavors que penso en aquest ésser humà i en tants d’altres que hi ha que mostren l’altre cara de la moneda, la faceta més positiva d’una espècie que ha colonitzat el planeta engolint-ho tot i que moltes vegades sembla que hagi perdut el sentit del que vol. Però si tenim la sort de que prevalgui aquesta part de generositat i altruisme queda l’esperança de fer un mon millor en una humanitat global cada vegada més unida per l’era de la informació i però en que els individus són més tancats en ells mateixos.

També vull parlar-vos de les germanes “Filles de la caritat”, especialment la germana Anastasie, que porten amb moltíssim esforç, molta dedicació i el mateix grau de generositat que el pare Maroto, la leproseria d’Ampassy, també al sud de Madagascar.

Adjuntem fotos de les missions a Madagascar i una nova carta d’agraïment, en aquest cas de les germanes d’Ampassy,  per les aportacions que fan sobretot els pacients amb les seves donacions voluntàries mitjançant la nostre estimada i també extraordinària donadora d’amor i generositat, Isabel Cusó.

Carta de

El veritable amor és la generositat, la veritable generositat és l’amor per els altres. Això és el que m’inspira un home, una persona que a dedicat 50 anys de la seva vida al proïsme, a regelat amor incondicional no només als seus pròxims sinó a centenars de persones, a diverses generacions de nens, pares i mares molt lluny de casa seva, gent humil que sense aquesta aportació d’esperança i de lleialtat els hi hauria estat molt difícil tindre estudis, salut, amor i comprensió.

Parlem del pare Maroto, un home de fe però sobretot de fe indestructible amb les persones . És per mi un exemple i un motiu per creure en la humanitat, una humanitat que en dona tantes decepcions, que ens ensenya la part més egoista del ésser humà i que a voltes em fan creure que no tenim solució. És llavors que penso en aquest ésser humà i en tants d’altres que hi ha que mostren l’altre cara de la moneda, la faceta més positiva d’una espècie que ha colonitzat el planeta engolint-ho tot i que moltes vegades sembla que hagi perdut el sentit del que vol. Però si tenim la sort de que prevalgui aquesta part de generositat i altruisme queda l’esperança de fer un mon millor en una humanitat global cada vegada més unida per l’era de la informació i però en que els individus són més tancats en ells mateixos.

També vull parlar-vos de les germanes “Filles de la caritat”, especialment la germana Anastasie, que porten amb moltíssim esforç, molta dedicació i el mateix grau de generositat que el pare Maroto, la leproseria d’Ampassy, també al sud de Madagascar.

Adjuntem  una nova carta d’agraïment, en aquest cas de les germanes d’Ampassy,  per les aportacions que fan sobretot els pacients amb les seves donacions voluntàries mitjançant la nostre estimada i també extraordinària donadora d’amor i generositat, Isabel Cusó.

CARTA TRADUÏDA DEL FRANCÈS

“Sœurs filles de la charité                                                        Ampasy  05 Març 2018
Benvolgut Isa!

Aquí teniu un exemple del nostre treball:
A principis de febrer de 2018 aquest home va venir a veure’ns al centre.
de leprosaria a la tarda, acompanyat d’un gran nombre de la seva família. Estava completament submergit en el patiment d’una malaltia cutània; tot el seu cos es va transformar en una ferida greu i l’havia estat estirat al llit durant més d’un any.
El resultat de l’examen clínic no mostra senyals de lepra. Tot i això se li va donar  tractament amb: antiinflamatori, ungüents i antibiòtics; i el preparat d’herbes de  NYME per bullir a l’aigua per al bany diari després del refredament i les 5 fulles per veure després de fer-les bullir en 1 litre d’aigua.
Al final de la nostra conversa amb les famílies, els proposàvem tornar al gran hospital públic de Fort Dauphin. Però les famílies ens van demanar que ens quedés amb nosaltres durant uns dies per mantenir els malalts amb bon ànim abans de tornar a l’hospital; hem acceptat de totes maneres. Però després de quatre dies de tractament rebut, l’home va poder anar al final i pas a pas al bany. La gran ferida es va assecar molt ràpidament i el dolor es va alleujar molt (aquesta imatge és després de 8 dies del tractament).


Realment és una gran oportunitat per a aquest home si continua la curació continuada. Va passar vuit mesos a l’hospital públic de Ambovombe Androy, però no va guanyar res.
Benvolgut Isa! Moltes gràcies, i sempre confiem el vostre suport i us acompanyem també per les nostres oracions quotidianes humils perquè tinguis la força i la bona salut! BON CARME.

CARTA ORIGINAL EN FRANCÈS

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s