MICOTERÀPIA

MICOTERÀPIA
Els fongs la nova frontera de la medicina integrativa

Els fongs (els bolets en aquest cas) són una gran font natural de salut i benestar. Destaquen per la seva composició nutricional i compostos bioactius. No només són rics en vitamines, minerals, àcids grassos, enzims o fibra, sinó que també tenen substàncies actives en la cura de la salut com antioxidants, estatines, terpens o polisacàrids (α-glucans i β-glucans).

En el tractament del càncer, certs extractes de fongs són capaços d’estimular diferents cèl·lules del sistema immunitari -potenciant així les defenses naturals- i inhibir la formació de vasos sanguinis (angiogènesi), el que pot contribuir a disminuir la irrigació de tumors. A més, alguns extractes de fongs tenen activitat citotòxica directa sobre diferents tipus de cèl·lules tumorals.

La micologia

La Micologia és la ciència que es dedica a l’estudi dels fongs. Es tracta d’un regne complet i poc explorat que està demostrant un gran potencial com a font de molècules bioactives. Avui en dia s’estima que en la naturalesa hi ha 10.000.000 d’espècies de fongs, de les quals només s’han descrit formalment 100.000 i tan sols es coneixen succintament les propietats d’uns centenars.

L’home els ha utilitzat com a aliats al llarg de la història, tant com a aliment com a medicina. Així ho demostra Ötzi, la mòmia amb més de 5.300 anys d’antiguitat trobada als Alps que portava a sobre bolets amb fins curatius. Actualment, el major interès científic a nivell mico-terapèutic se centra en el coneixement i les possibles aplicacions d’espècies com Reishi (Ganoderma lucidum); Maitake (Grifola frondosa); Xampinyó del sol (Agaricus blazei); Cabellera de lleó (Hericium erinaceus); Xiitake (Lentinula edodes); Cua de gall dindi (Coriolus versicolor); Cordyceps sinensis; Pleurotus spp .; Polyporus umbellatus i Coprinus comatus.

micoterapia-2

La Micologia aplicada a la salut (MICOTERÀPIA)

La investigació realitzada en els últims 30 anys ha contribuït a verificar la major part de les propietats medicinals prèviament atribuïdes als fongs. A més, el coneixement i creixent interès per aquests en la medicina moderna a països com Estats Units, Japó o la Xina, entre d’altres, ha permès la posada en marxa de múltiples assajos clínics i el desenvolupament de diverses patents utilitzades en oncologia.

Els fongs també desperten interès per les seves excel·lents propietats nutricionals i el seu contingut en aminoàcids essencials, enzims, esterols, proteïnes vegetals o minerals; destacant igualment pel seu alt contingut en triterpens o polisacàrids hidrosolubles (β-glucans), amb activitat específica sobre el sistema immunitari. Moltes de les substàncies presents en ells són exclusives d’aquest regne i, fins i tot, específiques de cada espècie. Reishi (Ganoderma lucidum) té descrites desenes de molècules úniques com polifenols, polisacàrids o triterpens amb propietats medicinals àmpliament estudiades (àcids ganodéricos A, B, C i D, àcids lucidénicos; ganodermanontriol o ganodermina).

Resum de l’ús dels extractes de bolets medicinals com a suport al tractament de pacients amb càncer.
  • Faciliten una resposta immune més efectiva davant del càncer.
  • Provoquen apoptosi de les cèl·lules tumorals i inhibeixen el creixement del tumor i les metàstasis.
  • Proporcionen una major eficàcia dels tractaments convencionals i ajuden a pal·liar els efectes secundaris dels tractaments agressius de quimioteràpia i radioteràpia.
  • Milloren la gana, l’estabilitat emocional i la debilitat general de pacients sotmesos a tractaments de quimioteràpia.
  • Alguns extractes de fongs combinen activitats anti-cancerígens i analgèsiques, milloren l’estat general del pacient i tenen efectes sobre l’estat emocional millorant la gestió de l’estrès relacionat amb la malaltia. A nivell immunològic també ajuden a pacients sotmesos a quimioteràpia i radioteràpia.
Resum dels bolets més utilitzats:

 REISHI

setareishi_390x390

Bolet estudiat en casos d’alèrgies, asma i a nivell nerviós, en casos d’insomni, ansieta i/o depressió. Els compostos de Reishi (Gonoderma lucidum) el converteixen en un gran antiinflamatori i antioxidant natural.

 MAITAKE

maitake

Bolet estudiat per la seva acció sobre el metabolisme i el sistema cardiovascular. Existeixen estudis del Maitake (Grifola frondosa)relacionats amb el colesterol, la hipertensió, la obesitat, el control de pes, etc.

 

SHIITAKE

shiitake

Bolet estudiat per la seva acció sobre el sistema cardiovascular, especialment en qüestions relacionades amb la pressió arterial, el colesterol, etc.Els components de Shiitake (Lentinula edodes) el converteixen en un recurs natural amb qualitats anti-bacterianes i alcalinitzants.

 

CORDYCEPS

Cordyceps (a genus of ascomycete fungi) in isolated white background

Bolet estudiat per augmentar el to físic, evitar el cansament i millorar el rendiment esportiu.  En la medicina tradicional el Cordyceps ( Cordyceps sinensis) s’ha utilitzat per augmentar l’energia física i per problemes de fertilitat. Per la seva composició, es considera un potent afrodisíac i regulador hormonal.

 

XAMPINYÓ DEL SOL

champinyo-del-sol

Bolet estudiat com a regulador del sistema immunitari, però també en cas d’al·lèrgies i problemes d’immunitat. El Xampinyó del sol (Agraricus blazei Murrill) és un bolet d’us comú en la medicina integrativa.

PDF CATALÀ micoterapia-article-cat

PDF CASTELLÀ micoterapia-article-cast

Podeu trobar aquets productes a:http://alohanatur.com/index.php?categoria=43&idioma=1

MICO REI
MICO REI
MICO FIVE
MICO FIVE
SUPRALIF AHCC
Supralif AHCC


 

 

 

Per millorar en un 35% l’assimilació de les propietats d’aquets productes s’aconsella acompanyar-los de vitamina C

productoaskorbatok-510x400
Vitamina C
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s