Beneficis del Oli de Coco

L’oli de coco té multitud de beneficis no només per a la nostra salut, sinó també per la nostra cura personal i tractament de bellesa? El seu consum pot fins i tot afavorir la nostra digestió i la pèrdua de pes.

Les Propietats de l’Oli de Coco

L’oli de coco és un oli vegetal que s’extreu de la polpa de color blanc que està a l’interior del fruit del coco. Té nombrosos beneficis per a la nostra salut, sobretot pel que fa a cuidar el nostre aspecte de manera natural, i això es deu a les seves bones propietats, entre les que trobem el seu poder:

 • Antioxidant. És un bon aliat per combatre els efectes dels radicals lliures.
 • Anti-bacterià. L’oli de coco té propietats anti-bacterianes que ens ajudaran a combatre els bacteris responsables de l’aparició d’úlceres, infeccions de coll, infeccions d’orina o malalties de les genives, entre d’altres.
 • Anti-microbià. El que ens ajudarà a prevenir la propagació de cèl·lules cancerígenes i millorar la nostra sistema immune.
 • Antiinflamatori. L’oli de coco ens ajuda a rebaixar la inflamació i a reparar els nostres teixits.

oli-coco-6

Totes aquestes propietats el convertiran en un perfecte aliat per a la cura de la nostra salut i bellesa. A continuació t’expliquem quins són els seus beneficis més destacables.

 • Té cura de cabell

L’oli de coco és molt beneficiós per a la cura del nostre cabell. En ser un producte vasodilatador, aconsegueix que el reg sanguini en el nostre cuir cabellut augmenti i això farà que li arribin més nutrients al nostre cabell, prevenint així l’alopècia i afavorint un creixement del pèl més ràpid.

També té propietats anti-pruríticas que ens ajudaran a evitar la picor en el nostre cuir cabellut, alguna cosa molt comú en els casos de caspa o seborrea.

A més, l’oli de coco és un excel·lent hidrant de la pell pel seu contingut, i gràcies a la seva densitat aconseguirem que l’efecte nutritiu sigui més intens i durador.

oli-coco-3

 • Hidrata i nodreix la pell

Igual que és beneficiós per al nostre cabell, l’oli de coco també ens ajudarà a tenir cura de la nostra pell, començant per mantenir-la ben hidratada ja que es tracta d’un eficaç humectant per a tot tipus de pells.

Aquest oli conté a més components que ens ajudaran a combatre l’acne, com l’àcid linoleic o el seleni, i gràcies a les seves propietats antioxidants, també serà de gran utilitat per tractar problemes a la pell com arrugues, taques a la cara, l’envelliment prematur , psoriasi, la dermatitis, o l’èczema.

A més, l’oli de coco també ens servirà com a crema hidratant corporal, exfoliant, desmaquillador, i fins i tot ens ajudarà a prevenir les estries i els llavis ressecs.

 • Millora la teva digestió

Encara que l’oli de coco conté un alt nivell de greix saturat, aquest està compost per àcids grassos de cadena mitjana, que tenen més facilitat per digerir si les comparem amb altres tipus de greixos.

Aquest oli vegetal és capaç de prevenir diversos problemes d’estómac relacionats amb la digestió, sent beneficiós i de gran ajuda per millorar els problemes d’indigestió en casos de malalties intestinals o pancreàtiques.

A més, l’oli de coco també facilita l’absorció d’altres nutrients com vitamines, minerals i aminoàcids.

 • Ens ajuda a perdre pes

L’oli de coco conté menys calories que altres olis i té la capacitat d’ajudar-nos a reduir la fam, la qual cosa per tant, afavorirà la pèrdua de pes a llarg termini.

En augmentar el metabolisme del nostre cos redueix la tensió que pateix el pàncrees, aconseguint que cremem més energia. A més, conté àcids grassos que ens ajudaran a perdre el pes excessiu.

 • Enforteix El nostre sistema immunològic

Aproximadament la meitat dels àcids grassos de l’oli de coco són àcid làuric, que al costat de la monolaurina són els components que poden eliminar els agents patògens nocius, com ara bacteris, fongs o virus, que són els responsables de malalties com ara la grip o l’herpes. Això sens dubte serà de gran ajuda per prevenir possibles infeccions i enfortir el nostre sistema immunològic.

oli-coco-5

 • Millora dels nivells de colesterol

L’oli de coco conté greixos saturats saludables que poden millorar els nivells de colesterol en el teu cos, augmentant el colesterol “bo” HDL i fent que el colesterol LDL “dolent” sigui menys nociu. D’aquesta manera, sempre que ho consumim de manera moderada, estarem protegint contra possibles malalties del cor.

 • Millora la salut dels ossos

A l’afavorir l’absorció de minerals, l’oli de coco millorarà la capacitat d’absorbir també el calci i el magnesi, que són els minerals necessaris per al desenvolupament dels nostres ossos. Això farà que l’oli del coco també ens ajudi a combatre l’osteoporosi.

 • Combat la candidiasis

L’oli de coco ajuda a prevenir i combatre la candidiasi, proporcionant alleujament a la zona inflamada, tant externa com internament. Gràcies a les seves propietats humectants, aquest oli evitarà que la pell s’esquerdi i s’assequi.

Font: http://misremedios.com/vida-sana/beneficios-aceite-coco/

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s