Entrevista a la Isabel Cusó

Reproducció de l’entrevista que el periodista especialitzat en temes de salut Arnau Benlloc fa a la Isabel Cusó


Tu vas ser infermera abans que metge, creus que això ha influït a l’hora d’exercir la medicina?

En el meu cas, Sí.
La part humana, el contacte durant tot el dia amb el pacient, si realment tens vocació, és a dir, et motiva i ho vius amb ganes, fa que es despertin en tu sentiments de comprensió, empatia i afecte cap als que pateixen.
Primer que tens una pràctica que cap estudiant de medicina posseeix quan acaba la carrera i el més important compartir hores amb el pacient, les seves angoixes, les seves pors, els seus dolors, els seus plors, la seva solitud.

Quin tipus de medicina diries que practiques? Medicina energètica?

Com a éssers habitants d’aquest univers i aquest planeta, som energia, som Llum. La matèria de què estem fets són condensacions de fotons, vibrant en aquesta xarxa de súper-filaments que ens sosté i comunica instantàniament.
Com no hem practicar la medicina energètica?
I l’energia que major freqüència té, la de l’Amor.
El gi gong, el jin shin yjutzu, la meditació a la vora del mar, el reiki, gi gong terapèutic etc. formen part del pla meravellós de gaudir de la vida conscientment.
Fer un acompanyament amorós, que emboliqui i millori el procés que està vivint la persona que ve al nostre encontre. Aquesta és la medicina que practiquem.
Com bé diu un amic meu: fins i tot la il·lusió d’una possible millora, és l’espurna que precedeix a encendre la cadena d’hormones, metabòlits, enzims, connexions … Per iniciar la curació i el canvi.

La Importància de la relació entre el pacient i el metge a l’hora de recuperar la salut. (El efecte en la relació metge-pacient)

És primordial, el tractament i acompanyament de malalts oncològics en situacions d’extrema gravetat. Acostumem a dir (en un estat molt delicat.)

Lleguir tota l’entrevista: 2016-08-25-ENTREVISTA ISA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s