Entrevista Ana Ma. Lajusticia

Entrevista a Ana María Lajusticia, Llicenciada en Ciències Químiques i Dietista, amb 91 anys te un aspecte envejable, com es pot veure en qualsevol dels molts vídeos seus a Youtube. Sembla que ella mateixa va arribar a deduir el que necessitava per gaudir d’una bona salut:

  • Ana María Lajusticia, química especialista en magnesi.
  • Víctor-M. Amela. Ima Sanchís. Lluís Amiguet.

Ana Maria Lajusticia

Tinc 89 anys. Vaig néixer a Bilbao i visc a Barcelona. Sóc llicenciada en Ciències Químiques. He tingut sis fills. Sóc apolítica. Vaig deixar de ser religiosa perquè els capellans predicaven que la malaltia era un càstig. La xocolata negre pura és l’aliment natural amb més magnesi.

«El magnesi va curar la meva artrosi i és clau per a la salut».

-Gairebé 90 anys ¡i que jove! –

-Estic molt millor que fa trenta anys, la veritat. –

– ¿Què li passava abans? –

-Tenia artrosi, degeneració dels teixits cartilaginosos. Em feien mal totes les articulacions, sentia dolor des dels dits dels peus fins al capdamunt. Duia cotilla! –

– Cotilla? –

-Un cotilla de varetes per sostenir recta la columna vertebral, per no ensorrar-me pel dolor d’esquena. –

– Quant de temps va portar aquest cotilla? –

-Des dels 31 anys fins als 52 anys. –

-Això són …, vint anys llargs! –

-Sí, noi, sí. Estava condemnada a portar-la el resta dels meus dies, deien els meus metges. –

– I què va passar? –

-Em van donar cortisona i vaig desenvolupar una diabetis. Em vaig espantar! Tenia 43 anys, va ser un cop molt dur. Vaig decidir prendre les regnes de la meva alimentació, perquè menjava molt incorrectament. –

– Què menjava fins llavors? –

-Massa hidrats de carboni (pa, galetes, pasta, arròs) i poques proteïnes, no menjava ni carn ni peix. –

– ¿I com va rectificar? –

-Vaig esmorzar una taronja i un ou fregit amb pernil dolç: vitamina C i proteïna … –

– I va millorar? –

-Menjava bé, peix, carn … i prenia magnesi. I això em va curar! Als dos anys em vaig treure la cotilla. Vaig tenir esquinços a l’esquena per falta de musculatura, però ¡estava curada! –

– Per què va apostar pel magnesi? –

-Sóc química, vaig investigar … i vaig entendre! –

– Què va entendre? –

-Que la degeneració dels meus cartílags es devia a falta de col·lagen. És que l’organisme necessita tres elements per formar col·lagen: proteïna, vitamina C. .. i magnesi! –

– I no aporta magnesi el menjar? –

-Així era quan abonàvem cultius amb excrements. Però els adobs sintètics no tenen magnesi: no està en la cadena alimentària. –

– Quant magnesi necessito? –

-Uns 3 grams cada dia, per via oral: prenent suplements de magnesi. Són baratíssims! Es venen en qualsevol farmàcia. –

Carbonato-Magnesio-Ana-Maria-LaJusticia-180g-polvo

– Això reverteix les artrosi? –

-Els cartílags es poden regenerar: ho he viscut! Després de dos anys de prendre magnesi, les meves articulacions es van recuperar. I avui les meves analítiques són perfectes: ni colesterol! –

– ¿Què li va posar a la pista del magnesi? –

-Durant la Primera Guerra Mundial, uns metges francesos van observar que els ferits que millor recuperaven ¡eren els que passaven per balnearis magnesians! –

-La manca de magnesi com es nota? –

-Tindràs dolor articular. Rampes. Contractures. Taquicàrdies. Vertígens. Espasmes en parpelles. Espasmes en esòfag, estómac o intestí. Formigueig al voltant de la boca. Singlot. Sensació de bola a la gola. Donaràs puntades estant adormit, com si caiguessis … Veuràs llumetes amb els ulls tancats. I t’aixecaràs molt cansat. –

-Alguna vegada he viscut algun símptoma … –

-Davant dos d’aquests símptomes, pren magnesi. –

– On hi ha més magnesi al natural? –

-A la llavor de cacau. La xocolata negra, pur, fa gairebé 500 mil·ligrams en cent grams. Molt per darrere, en soja i ametlles. –

Si prenc cada dia xocolata negra o el magnesi equivalent, crearé col·lagen? –

-Sí, i el col·lagen és molt, molt important!: És el 40% de la proteïna del teu cos. –

-Fonamental per … –

-Esquelet, tendons, cartílags. –

– L’esquelet? No necessitava calci? –

-El col·lagen és la base: sense ell, el calci mineralitza l’os … i es trenca. El col·lagen aporta flexibilitat. És una barbaritat receptar molt calci a les menopàusiques! –

– Esteu segur? –

-Tant calci es diposita a la llum de les artèries i les tanca: arteriosclerosi! I els ossos es tornen molt trencadissos. És fatal! –

– A prendre magnesi, doncs? –

-En cada àpat, un gram, perquè si prens una dosi més alta de magnesi, no es podrà absorbir, i s’eliminarà per l’orina. –

– Quin efecte central té el magnesi? –

-Relaxa la musculatura. Per això els corredors etíops són excelsos! El sòl està fertilitzat per cendres piroclàstiques de magnesi, que passa a les plantes i als aliments que mengen. Malgrat tenir menys capacitat pulmonar que altres corredors, ¡rendeixen més! –

– Quins altres beneficis em reportarà prendre magnesi? –

-Dormiràs millor, el somni serà més reparador. I evitaràs hipertensió, trombosi, taquicàrdies, infarts, dolors articulars, retinopatia, úlceres, ciàtica, migranyes, berrugues, angoixes, càlculs renals, rinitis al·lèrgiques, estats depressius … –

– Combat taquicàrdies i infarts? –

-Sí: el magnesi reforça el múscul cardíac, afavoreix el seu treball. Ah, i també frena la inflamació prostàtica. –

– La panacea, vaja! –

-També afavoreix la formació de neurotransmissors: la teva cervell funcionarà millor! –

– Per què no es coneix més tot això? –

-Que li respongui Burton Altura, màxim expert mundial en el magnesi: «La magnesoterapia és massa barata, no reporta beneficis a la indústria farmacèutica». –

Més informació: http://www.anamarialajusticia.es/

Per imprimir: Entrevista a Ana María Lajusticia

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s