Sobre Teresa Forcades i les farmacèutiques

En el breu període que va de 2000 a 2003 , gairebé la totalitat de les grans companyies farmacèutiques van passar pels tribunals dels EUA, acusades de pràctiques fraudulentes . Vuit d’aquestes empreses han estat condemnades a pagar més de 2,2 bilions de dòlars de multa . En quatre d’aquests casos les companyies farmacèutiques implicades – TAP Pharmaceuticals , Abbott , AstraZeneca i Bayer – han reconegut la seva responsabilitat per actuacions criminals que han posat en perill la salut i la vida de milers de persones . Quines són aquestes actuacions? Qui rep les conseqüències? Què mou a les companyies farmacèutiques a actuar de manera? Quines respostes s’estan produint davant aquests abusos i quines s’han de produir encara? En aquest Quadern estudiarem les actuals estratègies d’aquesta indústria i l’impacta directe que aquestes tenen en la manera com concebem la salut i la malaltia i en els recursos que tenim per promocionar l’una i prevenir o curar la segona …

LOS-CRIMENES-FARMACEUTICAS

 

Llibre en PDF CATALÀ: Crims Farmaceutiques-CAT-Forcades
Llibre en PDF Castellà  : Crimen Farmaceuticas-Forcades

Autors: FORCADES I VILA‚ TERESA
PVP: 1.75€ ( 1.82€ con IVA )
ISBN: 849730139
Data de publicació: 07/06
Editorial: Cristianisme i Justícia

====================================

Article sobre la Teresa Forcades publicada al bloc de Dizdira Zalacaín el gener del 2010:

Teresa Forcades és una monja benedictina , teòloga i doctora en medicina . Des de fa temps s’ha caracteritzat per defensar postures feministes i pel seu clar i personal posicionament al costat de la Teologia de l’Alliberament . Però la Teologia no és precisament un d’aquests temes que ocupen portades de diaris . No és això el que l’ha fet famosa . Un vídeo a YouTube en què desemmascara el tèrbol muntatge ordit al voltant de la grip A per les companyies farmacèutiques , l’OMS i els principals governs mundials és el que l’ha tret de l’anonimat.

 

Teresa Forcades

Què curiós : fins a aquest moment el Vaticà havia tolerat certs escrits teològics de la monja, escrits que ara s’han tornat polèmics: D’ells , el que més ha escandalitzat és la seva postura davant el problema de l’avortament (veure link1 al final del text). S’ha difós la idea que la monja benedictina és proavortista, la qual cosa és una basta simplificació, no cal dir que interessada, del seu autèntic i matisat posicionament. A qui estigui interessat, li recomano que llegeixi els arguments de Forcades i els compari amb els del cardenal Carlo Maria Martini, per exemple (veure la seva resposta a Umberto Eco en link2 al final del text, sota el títol ” La vida humana participa de la vida de Déu “).

La falsedat d’aquestes acusacions i el fet que les amenaces de la Santa Seu només s’hagin produït després de la difusió del vídeo sobre la Grip A, ens permet comprendre fàcilment quina és l’autèntica raó de les autoritats eclesiàstiques i que la seva guia no és el esperit Sant ni l’Evangeli , sinó els diners tacat de sang innocent de les farmacèutiques. No només ha estat silenciada pel Vaticà sinó que ha patit una vergonyosa campanya de desacreditació en què els aparentment enemics mortals s’uneixen per crucificar, un cop més, el just. La Santa Seu, ​​el diari El País, i la premsa dretana s’alien contra l’amenaça comuna, el mateix que en el seu Evangeli, ho van fer el Sant Sanedrí i la Pax Romana .

En el seu moment es va parlar extensament del vídeo protagonitzat per Forcades , al meu entendre i en la de molts, un exemple de compromís, veracitat i bon fer didàctic. Potser, la seva inesperada repercussió es degui precisament a que sigui una monja qui en ell s’expressa.

Però aquest èxit també ha estat el que ha motivat tot el reguitzell de crítiques i desqualificacions dels amics en el crim de la germandat mafiosa que només tolera les crítiques quan no tenen repercussió i, per tant, no posen en perill els seus bruts negocis. Destaco aquí un ” reportatge ” -per dir-ho d’ alguna manera, ja que per increïble que sembli, consta com a tal i no com a mer article d’opinió- aparegut a El País, en el qual la feminista i igualitària PRISA , braç armat de tinta del PSOE no té cap pudor a desqualificar Forcades. Forcades, la teòloga feminista, la defensora dels drets dels homosexuals, la qual havia de ser venerada pels “modernitos” de PRISA, ara és ridiculitzada i insultada. Queda desautoritzada per la seva condició de monja, precisament, de monja i dona. Una monja què sabrà de medicina ! .

Com perfectament assenyala Abdennur Prado , es tracta d’una mera successió d’opinions abocades en un to barroer i mesquí que en cap moment rebat amb arguments científics les dades que ofereix Forcades .

teresa-forcades-02

A dia d’avui la grip A ha desaparegut gairebé per complet dels informatius perquè, un cop que s’ha sostret – de nou- aquesta enorme quantitat de fons públics perquè passin a les mans privades de les farmacèutiques, el tema està tancat fins al pròxim crim. Aquesta vegada serà més sagnant, sense tants miraments. De moment ja no cal atemorir la població amb això. A més és millor no analitzar l’engany: ara ja podem parlar d’Haití. Mentrestant, Teresa Forcades segueix patint les conseqüències de la seva actitud valenta en forma de persecució mediàtica. Està fugida, exiliada ara ja no només del món secular, com mana el seu ordre, sinó del religiós. Calculo que a hores d’ara per Teresa el vot de silenci per sentir a Déu s’ha convertit en ordre de silenci per tapar la boca al seu missatge i el vot d’obediència a l’Evangeli en ordre d’obediència als grans criminals d’aquest món.

El que m’ha portat avui a escriure sobre aquest cas, ja una mica fora dels temes d’actualitat, és una vivència personal. En aquests dies algú molt proper a mi està patint pressions per part d’un laboratori, un més que camufla el seu afany de lucre basat en la desesperació dels malalts incurables sota una pàtina de filantropisme desinteressat . No puc revelar els detalls d’aquest cas perquè ella m’ho ha demanat així, per por que fins i tot un humil bloc de tan escassa difusió com aquest pugui agreujar encara més la seva situació. És la por del nostre món , el món de la llibertat d’expressió, segons ens diuen. Només penso que almenys Forcades disposa de força, amics, mitjans i coneixements per defensar-se millor, i fer-se sentir, per no ser enganyada. Però em pregunto qui defensa els malalts anònims i desnonats espremuts per les farmacèutiques amb l’ajuda per acció o omissió de tants metges i institucions que han descobert un nou i suculent target entre els malalts crònics del primer món. Em temo que ningú.

link1 – http://www.redescristianas.net/2009/10/16/una-aclaracion-sobre-el-abortoteresa-forcades/

link2 – http://new.taringa.net/posts/info/795077/%C2%BFEn-qu%C3%A9-creen-los-que-no-creen-Umberto-Eco—Carlos-Marti.html

Font: http://www.forocomunista.com/t22354-los-crimenes-de-las-grandes-companias-farmaceuticas-breve-libro-de-teresa-forcades-i-vila-ano-2006-dos-articulos-sobre-la-autora-en-los-mensajes

Video de YouTube sobre la Grip A: http://youtu.be/PVr_ot4aJLk

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s