Les teves cèl·lules escolten el que dius

 Recorda que cada sistema del teu organisme és al seu torn part d’un sistema major… Pel mateix cada cèl·lula en el teu cos , independentment de quin tipus sigui, s’assabenta del que passa al mateix temps que les altres .

És per això que els teus pensaments i emocions són escoltats i percebuts per cadascuna d’aquestes cèl·lules. És més, fins i tot  les cèl·lules del teu sistema immunològic estan en constant atenció de les imatges, idees,sensacions i emocions que experimentes .

salut-i-pensament-7

 

Si els teus pensaments et porten a experimentar por, angoixa, inseguretat… vibren en una freqüència que inevitablement perceben les teves cèl·lules immunològiques, i quina creus que és el resultat que vibrin en aquesta freqüència?

El que passa és que la increïble Farmàcia Interna que existeix en el teu cos no pot processar i administrar de manera correcta el “Antibiòtic… Analgèsic” o la substància necessària per combatre aquesta malaltia…

Realment les nostres cèl·lules estan constantment escoltant els nostres pensaments i percebent els nostres sentiments .

No permetis que aquests pensaments i emocions interfereixin amb el teva curació… En el nostre organisme hi ha la cura per a qualsevol malaltia…

Aquest coneixement ens permet passar a una altra etapa de la Medicina, coneguda com Psiconeuroimmunologia (PNI) que estudia la interacció entre els processos psíquics, el Sistema Nerviós, el Sistema Immunològic i el Sistema Endocrí del cos humà .

La frase : “La Salut és el nostre estat natural …

No només és un concepte abstracte , és un fet fisiològic. El nostre organisme compta amb un mecanisme d’autocuració, mitjançant el qual produeix en la dosi i en el moment adequat el  “antibiòtic, el immunomodulador, l’antidepressiu, l’analgèsic “o qualsevol substància o teixit que es requereixi per contrarestar una malaltia o dany que hagi patit l’organisme .

salut i pensament-10

Naixem amb aquest mecanisme de Autocuración , però les creences, les idees, l’educació que presenta la societat, fa que estiguem immersos en una ” Hipnosi col·lectiva” en la qual creiem que la Malaltia és un estat “normal” de la història vital del ésser humà .

Ara voldria proposar un altre model per entendre la dualitat Salut- Malaltia .

I per això podem parlar sobre exemples comuns de com ens posem malalts .

Ens han venut… I reitero “venut” que és normal estar malalts , per exemple si comencem a sentir mal de cap, ens llagrimegen els ulls i tenim flux nasal, és perquè ja tenim grip i hem d’assistir al metge o pitjor encara comprar l’antigripal de moda que anuncien tan vistosament a la televisió… Quan el cos pot estar reaccionant al nostre favor per expulsar algun agent físic que està irritant la mucosa nasal… Més encara, qui de vostès no ha experimentat el següent: “a l’oficina esternuda un company de treball i de seguida comencen tots també a esternudar i pitjor encara hi ha qui diu “Ja m’ha enganxat la GRIP”, quan el període de Incubació de la grip és de 2 a 4 dies… T’ADONES DE  QUIN MISSATGES LI ESTÀS ENVIANT A LES  CÈL·LULES DEL TEVU COS?… i recorda que elles estan en constant atenció de les imatges, pensaments, paraules i sentiments… Els hi estàs dient “JA ESTIC MALALT “… i de manera increïble, automàticament, cada cèl·lula del teu cos vibra davant tal afirmació i comença a córrer un torrent de substàncies tòxiques per tot l’organisme… Quina creus que serà la conseqüència d’aquesta afirmació?

Així és, arribes a casa del treball i en veritat la grip va començar a desenvolupar-se en el teu organisme. Quan el teu cos de forma automatitzada podria combatre aquesta infecció sense cap problema, ja que té les cèl·lules i substàncies especialitzades per a això.

Ara imagina’t per un moment què passa quan en lloc d’una grip, una persona de manera imprevista li diuen “TENS CÀNCER “, gairebé és possible veure com la vida s’escapa literalment del cos d’aquesta persona. Torrents de toxines recorren el seu cos en aquest precís instant, més encara tot el teu sistema immunològic s’estremeix i deixa de produir el necessari per la seva Autocuració .

I les cèl·lules neoplàsiques (cancerígenes) tenen el camp obert per a la seva proliferació .

Aquests són alguns exemples de com el nostre cos reacciona davant els nostres pensaments, paraules, imatges mentals i sobretot davant les nostres emocions…

Què faig perquè el meu cos no es vegi afectat d’aquesta manera? Ara s’estaran preguntant …

Vegem un cas de com la relació Ment-Cos és fonamental en el procés d’autocuració del que hem parlat anteriorment:

“Tina, dona jove que es veia vigorosa, molt intel·ligent i atractiva, necessitava un examen físic com a requisit per a una sol·licitud de treball .

Mentre establien la seva història clínica, van descobrir que a aquesta pacient se li havia diagnosticat, alguna vegada, un limfoma de Hodgkin o càncer de les glàndules limfàtiques. Se li havia recomanat que rebés tractament en un prominent hospital docent, que estava associat amb una famosa escola mèdica en l’àrea de Boston. Aquí va rebre la seva primera sèrie de quimioteràpia.

El càncer estava extremadament avançat , i se li havia classificat com a estat IV – B, el que significava que ja havia envaït la medul·la òssia .

La pacient patia els efectes secundaris de la quimioteràpia , i eren tan debilitants que va decidir no acabar la sèrie completa del tractament . Els seus pares eren metges , per tant, ella es trobava sota molta pressió per part de tota la seva família perquè continués el tractament.

En lloc de cedir a aquesta pressió, va sortir del país per viure en un petit poble europeu per un any. Aquí va practicar sola les senzilles tècniques de visualització (en una tècnica, es demana als pacients que visualitzin la seva malaltia, el seu tractament i les defenses del seu organisme, entre d’altres) proposades pel doctor Simonton, després d’haver llegit molt sobre elles. Un any més tard va tornar a Boston . Es va adonar que els nòduls limfàtics inflamats i les masses anormals de diverses parts del seu cos havien disminuït de mida. Quan es va examinar una altra vegada a la clínica per a casos de càncer on se li havia atès prèviament , tots els metges estaven molt sorpresos al no trobar ni tan sols alguna evidència que aquesta pacient tingués càncer .

Li van preguntar quina classe de quimioteràpia havia estat rebent i on. Quan els va dir que no havia seguit cap tractament mèdic típic, sinó que havia estat practicant la tècnica Simonton, completament sola, la reacció dels doctors va ser la típica de la medicina institucionalitzada: Li van dir que a la seva recuperació se la coneixia com “remissió espontània”; però no van discutir-ho ni van tractar d’esbrinar-ho amb ella i ni tan sols li van explicar el que volia dir.

Per a ells el terme mateix de remissió espontània els permetia esborrar de la seva ment el fenomen. Com molts altres científics i metges, tenien una ment tancada.

El fet real era que la pacient havia estat practicant una tècnica definitiva, i en la seva ment, almenys, hi havia una relació de causa i efecte entre la tècnica i els resultats clínics que van seguir…”

Hem vist ja que les cèl·lules canceroses, en la seva inútil i maldestre multiplicació, han perdut contacte amb la seva intel·ligència bàsica, amb l’habilitat, a nivell genètic, que ha de regular una divisió cel·lular adequada. D’alguna manera, aquestes tècniques mentals restauren la intel·ligència en operar des de la consciència de la ment. És una intel·ligència dins del nostre cos que es comunica amb una altra i la normalitza. El que sembla molt prometedor és que la curació sorgeix dins del pacient, aprofitant la connexió ment cos … ”

salut-i-pensament-6

Exposem molt breument alguna cosa d’aquesta tècnica que ens demostra novament la importància de la relació Ment-Cos en el procés de Autocuració .

El Dr. Carl Simonton esmenta que les imatges mentals potencialment efectives solen contenir certs trets en comú :

• Les cèl·lules del càncer són febles i estan confuses .

• El tractament és fort i poderós .

• La cèl·lules sanes no tenen dificultat per reparar els petits deterioraments que pogués causar el tractament .

• L’exèrcit de leucòcits és enorme i supera les cèl·lules del càncer .

• Els leucòcits són agressius, guerrers, ràpids en la recerca i destrucció de les cèl·lules del càncer .

• Les cèl·lules canceroses mortes són eliminades del cos i de forma natural .

• Al final del procés, cal representar-se en perfecte estat de salut .

• Visualitzar la consecució de les metes en la vida.

Estructura de la Teràpia :

El tractament psicològic té una durada aproximada de sis setmanes , durant les quals es procurarà la repetició dels exercicis almenys tres vegades diàries i amb la recomanació de l’ús de la relaxació i visualització de forma indefinida …

“Si arriba un punt en què el pacient no mostra signes de càncer pot començar a utilitzar les imatges mentals perquè realitzin una funció de vigilància i continuï visualitzant-se sa i lliure de malaltia ”

El primer pas cap al camí de la recuperació de la salut és la comprensió de la manera en que les nostres creences i emocions han contribuït a la malaltia, el pas següent és trobar la forma d’influir en aquestes creences com a suport al tractament, la pedra angular per dur a terme aquesta tasca és l’ús de relaxació – visualització, ja que ambdues eines tenen múltiples usos i beneficis per als malalts de càncer .

En un segon llibre “Somiar és un viatge”, el Dr Carl Simonton, va idear un pla de dos anys per recuperar la salut, per fer-ho la visualització continua sent fonamental. Elabora per això, 5 meditacions com a part del treball cap a la recuperació :

1) Meditació per canviar les creences sobre el càncer .

2) Meditació per desenvolupar la confiança .

3) Meditació per millorar la comunicació amb la seva saviesa interior .

4) Meditació com a forma d’augmentar la seva seguretat mitjançant el treball amb el dolor .

5) Meditació de com augmentar la seva energia per recuperar-se disminuint la por a la mort .

Fins a aquest punt hem parlat de la inevitable relació entre la Ment i el Cos en relació al procés de Autocuració i en la generació de Salut .

Vam proposar diferents exemples de com els nostres Pensaments, les nostres Emocions, els nostres Records influeixen de manera fonamental sobre la fisiologia del nostre organisme per Sanar, així com per generar les diferents malalties que desenvolupem .

Evidentment, hi ha diversos factors i agents físics, químics, biològics, etc. , als quals estem exposats que són productors de malalties i deteriorament del nostre organisme… Però, fins a quin grau estàs permetent que el teu Sistema Immunològic no funcioni de manera precisa per generar les substàncies o anticossos necessaris per defensar-te d’ aquests agents externs?

salut-i-pensament-3

Les experiències quotidianes que vivim les metabolitzem en l’organisme i generen una bioquímica específica. Si l’experiència és percebuda com agradable o satisfactòria pot estimular el sistema immunològic en el nostre benefici .

No obstant això si l’experiència és aterridora o de sofriment, què creus que passa amb el teu sistema immunològic?… Efectivament !Cada cèl·lula del teu cos té recent aquesta informació… Recorda que totes les cèl·lules del teu organisme estan “escoltant” constantment els teus pensaments i percebent les teves emocions.

Revisem un interessant estudi de com les nostres experiències viscudes influeixen definitivament sobre la nostra bioquímica, sobre l’envelliment cel·lular, en definitiva sobre la nostra SALUT :

“El 1985 la Dra Ellen Langer , psicòloga i professora de la Universitat de Harvard , va publicar un avís al Boston Globe per a 100 persones majors de 70 anys, als que portaria fora de Boston, a un monestir per realitzar un experiment .

Durant deu dies anaven a pretendre que estaven 30 anys enrere . Totes les persones havien de tenir més de 70 anys i per deu dies pretendrien que estaven vivint trenta anys abans , en els anys 50.

Ja s’havia acabat la guerra i tenien tots els diaris, les revistes “Life” que en aquesta època eren molt populars, hi havia fotos i postals, pòsters, música dels anys 50, articles de diaris dels anys 50, roba amb la moda d’aquesta època. Tot era d’aquests anys, i es parlava només en temps present.

En una altra part del monestir, un altre grup de 100 persones majors de 70 anys, també parla dels anys 50 però en temps passat. Tots pensen i posen la seva atenció en els anys 50, però amb l’única diferència que un grup parla de i ho reviu en el temps present i l’altre grup està pensant i parlant d’allò, en temps passat.

Després de tres dies, va treure algunes fotos i les va mostrar a observadors independents; va preguntar qui eren més joves? i en la majoria dels casos , deien que les fotos eren d’uns deu anys enrere o que aquesta persona tenia deu anys menys. Després, es va posar a mesurar l’audició, la visió , la pressió sanguínia , en total va acabar mesurant 100 paràmetres biològics diferents d’envelliment (bio-marcadors d’envelliment), incloent respostes immunològiques, nutritives, i totes s’havien revertit almenys uns vint anys, en menys de deu dies .

Ella havia revertit les seves edats biològiques més de vint anys en menys de deu dies. Els va portar de tornada a casa el divendres a la tarda i dilluns ja estaven novament on havien començat”.

Aquest estudi és una mostra més de com la forma en com “processem” les experiències, els pensaments, els records, que vivim diàriament, tindran una influència constant en la nostra salut.

Parlem de dos casos on una cosa immaterial com ho és la consciència, els pensaments, els sentiments es transformen en quelcom material, en aquest cas una substància química, anticossos o teixits :

Cas 1

“Investigadors de la Universitat de Miami, en què s’estudiaven nens prematurs a la Sala de Teràpia Intensiva de l’Hospital de la citada Universitat, col·locaren a dos grups de nadons prematurs, en bressols tancats amb petits orificis (incubadora) i amb cada un dels grups un investigador. Tres vegades al dia, aquest passava el braç per la finestra i acariciava els nadons prematurs. Se li deia “estimulació kinestésica”.

Es va trobar, que en el grup on es realitzava aquest tipus d’estimulació, el nadó prematur augmentava en 40% més el seu pes, a diferència dels que no rebien aquest tipus d’estímul”.

Cas 2

“Un altre cas és el d’un estudi realitzat a la Universitat Estatal d’Ohio que consistia a analitzar el metabolisme del Colesterol en els conills, en el qual administraven als conills dietes molt altes en greixos, al cap d’un temps van comprovar l’elevació de els nivells de Colesterol i Arteriosclerosi (enduriment de les artèries).

Sorprenentment van descobrir que un grup de conills no desenvolupaven el mateix nivell d’arteriosclerosi o hiperlipidèmia encara que tinguessin la mateixa dieta que l’altre grup de conills que si les desenvolupava. De fet es detectava un 60% menys en la incidència de hiperlipidèmia i les seves complicacions en els conills d’aquest grup .

Els científics no sabien perquè es donava aquesta diferència, fins que algú va descobrir que l’encarregat de donar-li de menjar a aquest grup de conills, en lloc de llançar-los el menjar els treia de la gàbia els acaronava i els parlava afectuosament .

Com a conseqüència d’aquesta experiència els conills transferien el Colesterol per una via metabòlica totalment diferent”.

Exemples concrets de com l’organisme i específicament cada cèl·lula “escolta, percep i reten” cada idea, pensament i emoció a cada instant de les nostres vides.

Llavors què necessitem fer per ajudar i donar suport al nostre organisme en el procés de Autocuració?… Òbviament el tenir una actitud positiva davant la vida és molt important, però no és l’únic. Pel mateix un pas fonamental en la curació de qualsevol malaltia o condició, sigui orgànica, psicològica o emocional, és canviar la idea, el paradigma amb el que veiem i entenem la dualitat : SALUT – MALALTIA …

Origen del escrit: www.formarse.com.ar

Document PDF:  Les teves cèl.lules escolten

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s