ELS CIGRONS – TAN EFECTIUS COM EL “PROZAC”

CIGRONS-10

Estudi realitzat a Jerusalem per el professor Abi Gofer

Se sap que els cigrons a més d’alliberar-nos del colesterol, produeixen serotonina, l’hormona de la felicitat, el mateix que fan els antidepressius:

CIGRONS-4

Jerusalem – El consum de cigrons, a l’Orient Mitjà cuinats com un potatge popular anomenat ‘humus’, produeix una bona sensació i fins la felicitat als que ho ingereixen, segons un estudi d’investigadors israelians.

CIGRONS-5

Produeix serotonina, l’hormona de la felicitat:
Els consumidors no poden explicar l’estat de benestar que els causa un plat de ‘humus’ regat amb oli d’oliva i esquitxat amb pebre vermell.

CIGRONS-6

Però ara se sap per què, ha dit l’arqueòleg Abi Gofer, que va participar en la investigació amb tres científics.

CIGRONS-7

La causa d’aquesta sensació és que conté un aminoàcid conegut com triptòfan que, en bona quantitat, produeix serotonina, una substància benefactora.

CIGRONS-8

Un plat de ‘humus’ satisfà amb escreix la gana i ens ajuda a dormir, ha indicat Gofer.

CIGRONS-9

L’investigador va afegir que, en el cas de les dones, ‘contribueix a l’ovulació i que quedin embarassades amb més rapidesa’.

CIGRONS-11

El cigró, un producte de la terra que genera milers de milions de dòlars en els països on es consumeix, ‘és comparable amb el blat’ per la seva importància alimentària, amb un lloc en la història ‘que es remunta a 10.000 anys’, que s’ha vist limitat .

CIGRONS-12

L’equip d’investigadors va incloure al doctor Zohar Kerem, expert en alimentació, al botànic Simja Lev Idon i al cap del curs de genètica de la Universitat Hebrea de Jerusalem, Shájal Abo.

Els científics van arribar a la conclusió que el cigró cultivat, a diferència del salvatge, conté més serotonina. El mateix que en els antidepressius. Els productors que van escollir i conreen l’espècie més coneguda no ho van fer per mera casualitat, encara que no entenguessin científicament per què la seu ingestió els produïa benestar i una sensació de calma.

CIGRONS-13

El mateix aminoàcid del cigró que causa la segregació de la serotonina, és el que empra la farmacologia moderna per produir el popular antidepressiu Prozac.

CIGRONS-14

En general, israelians i àrabs solen menjar diàriament ‘humus’ acompanyat amb adobats i l’unten en el pa pita, sense molla, juntament amb una pasta preparada amb llavors de sèsam, la ‘tejiniya’.

CIGRONS-1

El professor Gofer comentar que el preu i les vendes del cigró al mercat podrien multiplicar-se en milers de milions de dòlars si fossin enriquits per mitjà de la moderna genètica vegetal.

CIGRONS-15

Entre els grans consumidors de cigrons, a més dels pobles de l’Orient Mitjà, es troben la Índia i Austràlia

VIDEO SOBRE LES PROPIETATS DELS CIGRONS

RECEPTES

HUMUS (PURÉ DE CIGRONS)

http://www.receptes.cat/recepta2541/hummus_pure_de_cigrons

CIGRONS CUINATS

http://www.receptes.cat/tag/cigrons

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s