Ho’oponopono, de la Dra M Carmen Martinez Tomàs

hooponopono

El Ho’oponopono és un antic mètode de sanació originari de la Polinèsia basat en l’energia del perdó i l’amor. Els hawaians practiquen l’esperit de Aloha, la saviesa dels seus ancestres, que en la pràctica es tradueix en una població de persones amables, solidàries i alegres que viuen en pau. La doctora catalana Maria Carmen Martínez Tomás es va interessar per aquesta filosofia quan va llegir un article que mostrava l’alt grau de curacions del Dr Len en un pavelló de psiquiatria a l’Hospital Estatal de Honolulu. Durant cinc anys ha estudiat profundament aquesta doctrina, l’ha posat en pràctica en ella mateixa i en altres persones que assisteixen als seus tallers. Ara publica el llibre “Ho’oponopono. Ho sento, perdoneu, t’estimo “.
Els antics sacerdots nadius de Hawaii, els anomenats “Kahunas”, van guardar gelosament el coneixement secret dels instruments i les pràctiques necessàries per al progrés espiritual. “Huna” significa “secret” en hawaià. Kahuna és el que coneix el secret, és el sacerdot de l’esperit de Aloha, el guardià de la misteriosa saviesa de les illes de Hawaii. Aquest coneixement ha estat revelat i ha arribat fins a nosaltres de la mà de la Kahuna Mornah Nalamaku Simeona (Honolulu, 1913) i del seu deixeble, el Dr Len.
El Ho’oponopono és l’instrument per portar a la pràctica l’esperit polinesi, una eina de conciliació i resolució de conflictes a través del poder de les paraules. S’utilitza per aconseguir la pau interior i l’harmonia en les relacions. Les quatre paraules essencials són: ho sento, perdoneu, t’estimo i gràcies. Amb això s’aconsegueix una neteja interior. Són els beneficis derivats del perdó del qual parlen totes les tradicions místiques.
Es creu que el poble hawaià i els coneixedors de la saviesa Kahuna són descendents de la civilització perduda de Lemuria o Mu, el gran continent que suposadament cobria gran part dels actuals oceans Índic i Pacífic. Un vast territori que arribava tant a Hawaii com a Rapa Nui (illa de Pasqua).
Maria Carmen Martínez Tomás comenta: “Aloha és una expressió de poder. Poques paraules tanquen tanta energia positiva en el seu significat. Aloha s’utilitza per saludar i expressa amor, compassió, bondat o gràcia. Es compon de “allotjament” (que vol dir presència o estar present) i “ha” (l’alè o inspiració divina). Per tant, en saludar a algú dient “Aloha” estem donant-li la benvinguda i reconeixent en aquesta persona la seva essència divina. Aloha és molt més que una salutació: és una expressió d’amor. Aloha implica una consciència d’unitat, de mútua ajuda i de cooperació per avançar per la vida. “

De la Dra M Carmen Martinez Tomàs

Dra.-Mª-Carmen-Martinez-Tomas

Maria Carmen Martínez Tomás (Barcelona) exerceix de metge des de fa més de 30 anys, és professora del màster de medicina i infermeria naturista de la Universitat de Barcelona.

Dades del llibre:
Editorial: OCEANO AMBAR
Llengua: Castellà
Enquadernació: Tapa tova
ISBN: 9788475567907

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s